5 Perkara Akan Buat Kaum Wanita Lebih Cepat Tua

Image result for WANITA CEPAT TUA
Loading...

Image result for WANITA CEPAT TUA

Oleh Feyra Nasrom Sumber abangterlajaklaris

1)Kulit Kering

Ya, kulit kering , kusam akan menampakkan wanita lebih berusia dari umur sebenar. Korang kena tahu , penjagaan wajah dan badan harus ditukar bersesuaian mengikut perubahan kulit. Sebab? Kulit yang kering akan lebih cenderung untuk kulit jadi lebih kusam, jeragat dan juga berkedut.

2) Berat badan naik selepas berkahwin dan bersalin

Wanita akan berubah hormon selepas umur mencecah 26 tahun ke atas, Ya, wanita yang sudah berkahwin dan bersalin akan cenderung untuk menjadi lebih gemuk, Wanita akan cepat nampak tua sekiranya penjagaan badan tidak dijaga dengan betul. Ramai yang menggunakan alasan sudah berkahwin dan tiada masa untuk jaga badan. Alasan ini tidak boleh diguna pakai dan penjagaan diri harus sentiasa dititikberatkan.

3) Dah hilang rasa nak cantik gara-gara terasa diri sudah tua

Pemikiran seperti ini salah sama sekali , walaupun umur sudah masuk 30 an ke atas, wanita kena berterusan jaga penampilan diri, kena sentiasa mencantikkan diri . Jika tidak dan berpenampilan pun ala kadar, anda akan nampak lebih tua dari umur sebenar.

4) Mengabaikan kesihatan dalaman wanita

Jangan kedekut dan malas untuk mengamalkan apa-apa suplemen. Anda perlu tahu, penyakit yang datang menyerang tubuh badan seperti tombong, keputihan, kencing manis, darah tinggi dan sebagainya akan memberi kesan yang jelas juga pada raut wajah. Ia akan membuatkan wajah anda nampak lebih tua.

5) Malas

Buang sifat malas. Jangan pernah rasa malas untuk kecantikkan diri. Jangan pernah rasa malas untuk tampil menawan dan cantik di hadapan orang ramai..

Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*