JOM BERBUKA Dengan Menikmati 50 Menu Hidangan Timur, Barat Dengan Harga RM49 Sahaja

Nikmati 50 Menu Hidangan Timur, Barat Dengan Harga RM49 Sahaja
Loading...

Nikmati 50 Menu Hidangan Timur, Barat Dengan Harga RM49 Sahaja

 

Siapa sangka kurang RM50, anda boleh menjamu selera sepuas-puasnya dengan 50 menu hidangan tempatan dan makanan barat di Restoran The Chef Cafe Shah Alam.

50 menu buffet yang akan dipersembahkan secara rotasi setiap hari sepanjang Ramadan itu termasuk sajian utama, makanan barat serta pencuci mulut.

Bertemakan 1001 Hikayat Rasa, istimewanya Ramadan ini Chef Cafe menyediakan sajian Melayu seperti Asam Pedas Johor, Masak Lemak Perut & Rebung, Daging Masak Hitam, Masak Lemak Keli Salai, Sambal Goreng Jawa, Rendang Ayam/Daging, Ikan Masak Taucu, Peria Goreng Telur dan pelbagi lagi masakan Melayu serta ulam-ulaman.

Selain masakan Melayu, makanan ala barat juga turut disediakan bagi memberi variasi kepada menu berbuka puasa pelanggan. Makanan seperti Beef/Mushroom Lasagna, Honey Chicken Wing, Black Pepper Beef, Baked Mix Vege, Lamb Stew dan House Salad antara menu ala barat yang tersenarai.

Selain hidangan utama, Kambing Golek merupakan menu wajib yang akan menjadi pelengkap dalam senarai menu berbuka puasa.

Chef Cafe turut menyediakan hidangan berkonsepkan stall atau gerai kecil untuk memeriahkan lagi acara berbuka puasa. Anatara menu yang dibuka di gerai adalah Ayam Tempayan, Mongolian Grill, Pasta, Bubur Nasi dengan Sambal Hiris Cepo/Kentang, Laksa Tempoyak serta ABC (Air Batu Campur).

Selain itu, pelbagai pencuci mulut seperti aneka kuih muih Melayu tempatan, kek, tart dan banyak lagi yang akan menyempurnakan sajian berbuka puasa di The Chef Cafe.

The Chef Cafe terletak di alamat 43 Business Park 1 Seksyen 31, Persiaran Anggerik Vanilla, Kota Kemuning, 40460 Shah Alam, Selangor.

Sebarang maklumat atau tempahan, hubungi The Chef Cafe di talian 03-55253707 atau 017-4991707.

Teks Oleh: Syafiqah Jalal

sumber: astrogempak

 

Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*