Kata-Kata Terakhir Arwah Pak Yus Kepada Rita Rudaini. ” Aku Tak Suka Buat Lawak Kalau Nak Jatuh Maruah Hang Rita” . Sebak Di Dada Bila Baca Kisah Ni..Al-Fatihah..

Image result for pak yus jambu

Image result for pak yus jambu

 

Gambar kenangan pak yuih n adikmok..setiap kali raya mesti mai umah..setiap kali raya mesti kol abg mintak mercun..raya yg lps mai waktu mlm raya ambik mercun kt abg tp aku xsempat jumpa nk menyakat dia sbb aku sibuk dok kt dapur aku teringat hang yuih..sbb hang mmg budak baik..hang baik dgn kwn2 hang,hang baik dgn smua org..hang xsuka cite buruk pasai org,hang xsuka gado dgn org..kwn2 sek kita smua sedih hang dah tgglkn kami..hang nampak x smua org syg kt hang..klau la hang bole tgk betapa ramai org dtg menziarah hang buat kali terakhir,betapa ramai kwn2 hang post kt ig cite psl hang sbb hang memang baik..org kg smua syg kt hang sbb hang budak baik aku xsampai hati nak delete conversation antara hang dgn aku kt watsap..lawak2 hang..aku simpan sbgai kenangan..aku xdpt nk antaq hang buat kali terakhir tp aku n kwn2 kita akan ziarah pusara hang bila aku balik kg nnti aku dan smua org akan rindu kt hang..masa cite umhtgga aku kluaq,hang tanya aku ‘ok ka?’ hang bg semangat kt aku,hang kata ‘xpa,aku tau hang bole’ ..arini mood aku sgt down..aku masih xpercaya..menitik airmata aku arini setiap kali brmsg dgn kwn2 kita,cite psl hang..aku teringat hang pesan kt aku adidas masa aku p london tp aku xsempat beli …hanya alfatihah setiap kali solat aku dpt hadiah kn kt hang..moga hang tenang di sana kawan allah lebih sygkn hang..alfatihah…

– Dari Insta Rita Rudaini –

Kisah 2

Aku ingat lagi masa aku perform utk anugerah skrin dulu atas stage sbgai puteri anatasia…esok nya yuih kol aku..dia ckp ‘hang ok ka org buat lawak psl umhtgga hang? Aku xsuka org buat hang mcm ni..aku xsuka org buat lawak buat main2 pasal umhtgga hang’ ..aku jwb ‘nak buat mcm mana,aku terima ja lah,aku pon xsangka jugk’ lps tu dia ckp ‘aku xsuka lawak yg menjatuhkn maruah org lain’ itu lah pak yuih..dia xkan mengata org..dia mmg hamba allah yg baik..byk lg kebaikan dia hanya allah sj yg tau apa kebaikan dan sumbangan dia pd org lain… al fatihah…

– Dari Insta Rita Rudaini –

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*