Murid Nekad Pukul Guru Dengan Kerusi Kayu Hanya Kerana Satu Alasan Yang Memang Tak Masuk Akal!

Loading...

Di sekolah,guru adalah antara insan yang bertanggung jawab untuk mendidik para pelajar untuk memahami setiap pembelajaran setiap masa. Maka wajarlah guru ini di hormati dengan baik oleh kesemua anak didik. Namun begitu ada juga kes tertentu yang berlaku di mana guru ada waktunya di perlakukan dengan cara yang tidak sepatutnya.

Sebelum ini banyak viral kes di mana guru ada bergaduh dengan para pelajar. Guru bukan sahaja perlu mendidik dan membimbing dari segi akademik malah mereka juga perlu melakukan banyak tugasan yang lain yang sudah di tetapkan oleh pihak pengurusan sekolah. Maka dengan itu wajarlah jika kita katakan tugas guru pada hari semakin mencabar dan memberi tekanan yang hebat.

Baru-baru ini, seorang guru di katakan telah di pukul oleh pelajarnya sendiri dengan menggunakan kerusi kayu yang ada di sekolah mereka. Kelihatan dahi guru tersebut telah naik bincut yang agak besar dek kerana pukulan pelajarnya. Menurut laporan portal tribunnews, guru terbabit yang di kenali dengan nama Puji Rahayu 34 tahun telah di serang oleh pelajarnya kerana dia tidak di beri peluang untuk naik ke kelas yang lebih baik.

Guru terbabit telah membuat laporan kepada pihak atasan selepas di pukul dan pelajar itu pula berjaya di tenangkan oleh pihak sekolah.

 

sumber: kisahdunia

Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*